De beste budget apps voor je smartphone

Gepubliceerd op 1 december 2019 om 18:54

Vorige week heb ik een aantal online en offline huishoudboekjes besproken voor je computer. Ben je toch iemand die liever alles via zijn/haar mobiele telefoon doet, dan zijn er ook vele apps beschikbaar. Een aantal van deze apps heb ik bekeken. De apps heb ik verdeeld in twee groepen: wel een koppeling met je bankafschriften of niet een koppeling. Laten we beginnen met de apps die wel een koppeling hebben

GRIP

Ooit begonnen als een app van ABN AMRO, inmiddels werkt hij ook voor Rabobank, Bunq en SNS. Het grote voordeel van deze app is dat hij alle bij- en afschrijvingen van je rekeningen direct laat zien. Je hoeft ze niet te importeren. Hij wijst ze automatisch toe aan categorieën (die je niet zelf kan uitbreiden). Het grote nadeel van GRIP vind ik zelf dat je geen contante betalingen kan toevoegen. Als je regelmatig contant betaalt mis je toch wel belangrijke informatie. GRIP werkt op IOS en Android.

Dyme

Deze app richt zich alleen op je vaste lasten. Hij kan ook gekoppeld worden met je bankrekening zodat alle bij- en afschrijvingen automatisch worden gevuld. Op basis hiervan bepaalt hij je vaste lasten. Leuke feature is dat je via de app ook eenvoudig abonnementen kan opzeggen. Hier wordt wel een kleine bijdrage voor gerekend. Dyme werkt op IOS en Android.

De volgende apps hebben geen koppeling met een bank. Je moet dus alle uitgaven handmatig invoeren. Sommige apps hebben wel een optie om terugkerende uitgaven in te vullen. 

1Money (tip voor Android!)

Mijn persoonlijke favoriet in deze categorie. De app is overzichtelijk en makkelijk in gebruik, maar is uitgebreid genoeg dat je wel zelf categorieën kan aanmaken, budgetten instellen en terugkerende uitgaven aanmaken. Een handige feature is dat je ook een overzicht kan maken van wie nog allemaal geld van je krijgt en je kan instellen dat je een herinnering krijgt om je uitgaven in te vullen. 1Money werkt op Android.

Buddy (tip voor IOS!)

Buddy is ook een fijne app om te gebruiken. Hij is iets minder overzichtelijk als 1Money, maar heeft verder wel alle mogelijkheden die ikzelf belangrijk vindt, zoals categorieën toevoegen, terugkerende uitgaven invullen en budgetten bepalen. Buddy heeft ook een handige feature dat je herinneringen kan instellen dat je een betaling moet doen. Buddy werkt alleen op IOS.

Monefy

Monefy is de meest simpele app die ik ben tegengekomen. Het voordeel hiervan is dat hij heel makkelijk in gebruik is. Het nadeel is dat je alleen de basishandelingen kan doen, je kan geen categorieën toevoegen, geen budgetten instellen en geen terugkerende uitgaves aanmaken. Monefy werkt op IOS en Android.

Moneylover

Moneylover zit er een beetje tussen in. Zo kan je wel categorieën aanmaken, maar geen terugkerende uitgaven aanmaken en geen budgetten instellen. Wel is hier ook een mogelijkheid om een schuldenoverzicht te maken. De gratis versie heeft reclame, waardoor de app wel rommelig oogt. Moneylover werkt op IOS en Android.

Gebruik je zelf een andere app waar je heel tevreden over bent? Laat het me weten!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

A.M. Karsemeijer
een jaar geleden

Is 1Money er ook voor IOS? Ik vind hem niet in de app-store (of kijk ik ergens overheen....?).

Liesbeth Poortman
een jaar geleden

Hi, 1Money is inderdaad helaas niet beschikbaar voor IOS. Ik heb de tekst aangepast.
De Buddy app is dan een goed alternatief.

Luc
een jaar geleden

vind dit geen sterk artikel, wel leuk onderwerp.
Maar slecht uitgevoerd, jammer.

Liesbeth Poortman
een jaar geleden

Beste Luc, jammer dat je het geen sterk artikel vindt. Kan je aangeven wat je mist, dan kan ik het misschien nog verbeteren. Alvast bedankt!