De beste budget apps voor je smartphone

Gepubliceerd op 1 december 2019 om 18:54

Geactualiseerd op 6-2-2021

Vorige week heb ik een aantal online en offline huishoudboekjes besproken voor je computer. Ben je toch iemand die liever alles via zijn/haar mobiele telefoon doet, dan zijn er ook vele apps beschikbaar. Een aantal van deze apps heb ik bekeken. De apps heb ik verdeeld in twee groepen: wel een koppeling met je bankafschriften of niet een koppeling. Omdat tegenwoordig de meeste betalingen via je pas of internet bankieren gaan scheelt een bankkoppeling je heel veel tijd. Laten we dus beginnen met de apps die wel een koppeling hebben.

Apps met bankkoppeling

GRIP

Ooit begonnen als een app van ABN AMRO, inmiddels werkt hij ook voor ASN bank, ICS, ING, Rabobank, Regiobank, Bunq en SNS. Het grote voordeel van deze app is dat hij alle bij- en afschrijvingen van je rekeningen direct laat zien. Je hoeft ze niet te importeren. Hij wijst ze automatisch toe aan categorieën, die je helaas niet zelf kan uitbreiden. Het is wel mogelijk om zelf labels te definiëren.

Het grote nadeel van GRIP vind ik zelf dat je geen contante betalingen kan toevoegen. Als je regelmatig contant betaalt mis je toch wel belangrijke informatie. Ook is het niet mogelijk om uitgaven te splitsen. GRIP werkt op IOS en Android.

Leuk extraatje, je kan vanuit GRIP direct een Tikkie sturen, als je nog geld van iemand krijgt.

Dyme

De app van Dyme is flink uitgebreid. Waar eerst deze app zich alleen richtte op je vaste lasten, kan je nu al je uitgaven inzichtelijk krijgen en koppelen aan categorieën. Hij kan ook gekoppeld worden met je bankrekening zodat alle bij- en afschrijvingen automatisch worden gevuld.

In de betaalde versie kan je zelf categorieën aanmaken en budgetten toevoegen.

Leuke feature is dat je via de app ook eenvoudig abonnementen kan opzeggen. Hier wordt wel een kleine bijdrage voor gerekend. Dyme werkt op IOS en Android.

MijnGeldzaken app

In mijn blog over online huishoudboekjes schrijf ik ook over MijnGeldzaken.nl. Ik had de app van MijnGeldzaken nog niet opgenomen in mijn overzicht van beste apps, omdat de functionaliteit heel beperkt was. Maar inmiddels heeft MijnGeldzaken een nieuwe app en die kan veel meer, vandaar dat ik hem nu toch opneem in het overzicht.

Bankrekeningen, die je via de website hebt gekoppeld kan je vanuit de app met 1 druk op de knop actualiseren. Het is mogelijk om kastransacties toe te voegen en ook is het mogelijk om categorieën die automatisch zijn toegewezen aan te passen. Via een dashboard en grafieken kan je eenvoudig de stand ten opzichte van je budget te zien. Je hebt nog wel de website nodig voor verschillende acties, zoals het splitsen van uitgaven en het maken van nieuwe categorieën.

De MijnGeldzaken app werkt op IOS en Android.

Apps zonder bankkoppeling

De volgende apps hebben geen koppeling met een bank. Je moet dus alle uitgaven handmatig invoeren. Sommige apps hebben wel een optie om terugkerende uitgaven in te vullen. 

1Money (tip voor Android!)

Mijn persoonlijke favoriet in deze categorie. De app is overzichtelijk en makkelijk in gebruik, maar is uitgebreid genoeg dat je wel zelf categorieën kan aanmaken, budgetten instellen en terugkerende uitgaven aanmaken. Een handige feature is dat je ook een overzicht kan maken van wie nog allemaal geld van je krijgt en je kan instellen dat je een herinnering krijgt om je uitgaven in te vullen. 1Money werkt op Android.

Buddy (tip voor IOS!)

Buddy is ook een fijne app om te gebruiken. Hij is iets minder overzichtelijk als 1Money, maar heeft verder wel alle mogelijkheden die ikzelf belangrijk vindt, zoals categorieën toevoegen, terugkerende uitgaven invullen en budgetten bepalen. Buddy heeft ook een handige feature dat je herinneringen kan instellen dat je een betaling moet doen. Buddy werkt alleen op IOS.

Monefy

Monefy is de meest simpele app die ik ben tegengekomen. Het voordeel hiervan is dat hij heel makkelijk in gebruik is. Het nadeel is dat je alleen de basishandelingen kan doen, je kan geen categorieën toevoegen, geen budgetten instellen en geen terugkerende uitgaves aanmaken. Monefy werkt op IOS en Android.

Moneylover

Moneylover zit er een beetje tussen in. Zo kan je wel categorieën aanmaken, maar geen terugkerende uitgaven aanmaken en geen budgetten instellen. Wel is hier ook een mogelijkheid om een schuldenoverzicht te maken. De gratis versie heeft reclame, waardoor de app wel rommelig oogt. Moneylover werkt op IOS en Android.

Gebruik je zelf een andere app waar je heel tevreden over bent? Laat het me weten!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

A.M. Karsemeijer
3 jaar geleden

Is 1Money er ook voor IOS? Ik vind hem niet in de app-store (of kijk ik ergens overheen....?).

Liesbeth Poortman
3 jaar geleden

Hi, 1Money is inderdaad helaas niet beschikbaar voor IOS. Ik heb de tekst aangepast.
De Buddy app is dan een goed alternatief.

Luc
3 jaar geleden

vind dit geen sterk artikel, wel leuk onderwerp.
Maar slecht uitgevoerd, jammer.

Liesbeth Poortman
3 jaar geleden

Beste Luc, jammer dat je het geen sterk artikel vindt. Kan je aangeven wat je mist, dan kan ik het misschien nog verbeteren. Alvast bedankt!