40% van alle huishoudens heeft te maken met betalingsachterstanden. Een kwart van de stellen ruziet over geld. Zorgen over geld is iets waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen. Een budgetcoach kan dan helpen om overzicht en inzicht te krijgen in uw inkomsten en uitgaven. En ook bij het zoeken naar besparingen of extra inkomsten. Tenslotte kan een budgetcoach helpen patronen te doorbreken en werkelijk voor de lange termijn financieel gezond te blijven.

Hoe werkt een budgetcoach?

We beginnen altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Dan bespreken we uw situatie en welke aanpak het beste bij u past. U kunt dan altijd nog beslissen om niet door te gaan. Wilt u wel verder dan zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

Inventarisatie en advies

Heeft u te maken met een ingrijpende verandering in uw leven, bijvoorbeeld door ontslag, pensioen, scheiding of overlijden, en maakt u zich zorgen of u nog wel kunt rondkomen. In dat geval is de optie Inventarisatie en Advies misschien geschikt voor u. Na het (telefonische) kennismakingsgesprek, kom ik bij u langs voor een intake gesprek en nemen we gezamenlijk in detail uw gehele financiële situatie door. We kijken bijvoorbeeld naar toeslagen waar u recht op heeft of mogelijke besparingen die te realiseren zijn. Dit alles verzamel ik voor u in een budgetplan inclusief een advies voor het vervolg, dat u van mij ontvangt.  In een tweede gesprek nemen wij samen dit plan door en kunt u nog vragen stellen. Daarna bent u in staat om zelf het vervolg op te pakken.

Alles-in-1 Begeleiding

 Weet u niet zeker of u wel in staat bent om alleen de stappen te nemen die nodig zijn om financieel gezond te worden? Dan is wellicht Alles-in-1 begeleiding iets voor u. Gedurende een periode van 6 maanden gaan wij gezamenlijk aan de slag om uw financiën weer helemaal op orde te krijgen. Na de inventarisatie en het advies volgt nog een aantal coaching gesprekken om u te helpen de adviezen ook door te zetten en u in staat te stellen zelf weer aan het roer te staan. Het aantal coachingsgesprekken is geheel afhankelijk van uw situatie en wordt na het intake gesprek gezamenlijk bepaald.

Flexibele begeleiding

Weet u nog niet zeker welke vorm van begeleiding u nodig heeft, maar hebt u mogelijk behoefte aan een aanvullende gesprek? Dan is er altijd de mogelijkheid flexibele begeleiding te kiezen en af te spreken per uur.

Service overeenkomst

Heeft u uw administratie op orde, maar wilt u graag een extra steuntje om dit zo te houden? Dan is het ook mogelijk een service overeenkomst af te sluiten. Een keer per maand kom ik bij u langs en bekijken we samen of alles nog in orde is en of er geen veranderingen zijn geweest die invloed hebben op uw financiën. En we bekijken of u verder geen aanvullende vragen heeft. Zo blijft u ook voor de langere termijn zonder geldzorgen.