Huishoudboekjes voor je computer

Gepubliceerd op 24 november 2019 om 20:31

Vorige week heb ik een aantal manieren beschreven om een papieren kasboek bij te houden. In deze tijd van smartphones en internet bankieren is het natuurlijk ook heel makkelijk om gebruik te maken van een digitaal kasboek. Maar welke kan je dan het beste gebruiken?

Ik had me voorgenomen om te kijken wat er zoal beschikbaar is en daar een review van te geven, maar dat is geen doen. Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden dat ik ze nooit allemaal kan reviewen. Ik zal daarom een overzicht geven van de verschillende digitale mogelijkheden die er zijn en een aantal voorbeelden noemen die ikzelf handig vindt. Uiteindelijk zal je voor jezelf moeten kiezen wat voor jou het beste werkt. Ik heb nu alleen gekeken naar de gratis varianten die er zijn.

Er zijn grofweg twee verschillende mogelijkheden. Huishoudboekjes die alleen als app op een smartphone werken en huishoudboekjes die vanaf een computer te gebruiken zijn, eventueel in combinatie met een app. Ik hou zelf erg van gemak dus ik heb speciaal ook gekeken naar mogelijkheden om je bij- en afschrijvingen te importeren, dan scheelt weer veel werk. Deze week beschrijf ik een drietal opties voor je computer, waarvan 2 twee online (via je browser) werken en 1 offline (op je eigen PC). Volgende week zal ik ingaan op apps voor je iPhone of Android telefoon.

Mijngeldzaken.nl (voorheen AFAS Personal) (tip!)

Dit is mijn favoriet. Mijngeldzaken.nl is een online huishoudboekje. Dat betekent dat je het via je browser kan benaderen en dus vanaf meerdere PC's of je tablet. Je kan heel eenvoudig je bankafschriften importeren rechtstreeks van je bank naar mijngeldzaken.nl (dus niet met downloads). Je kan budgetten aanmaken en zelf categorieën kiezen. Er zijn makkelijke overzichten waarmee je in de tijd kan zien wat je per categorie uitgeeft. Ook is het mogelijk om uitgaven te splitsen. Dit is bijvoorbeeld handig bij een credit card afschrijving. Er is ook een app, maar die is wel beperkt. Deze is met name handig om contante uitgaven in bij te houden. De app werkt voor Android.

Hethuishoudboekje.nl

Het huidshoudboekje.nl is ook een online huishoudboekje dat een gebruiksvriendelijk is, maar heeft geen app. Verder is het hier niet mogelijk bankafschriften te importeren (via een download), tenzij je de betaalde versie neemt. Wel is het mogelijk zelf categorieën aan te maken, contante betalingen toe te voegen en budgetten in te stellen. 

BankTrans

BankTrans is een offline huishoudboekje. Dat betekent dat je het programma download en draait op je eigen PC. Als je het niet een fijn idee vindt dat je persoonlijk informatie "in the cloud" staat, dan is dit een goede optie. Het programma oogt wel wat ouderwets en mist overzichtelijke grafieken. Je kan bij- en afschrijvingen importeren (via een download) van je bank en regels aanmaken dat automatisch categorieën worden toegewezen. Ook is het mogelijk om zelf transacties toe te voegen en budgetten te maken.

Gebruik jij een ander online of offline huishoudboekje en ben je daar heel tevreden over? Laat het me weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.