Wat is je saldo nu?

Gepubliceerd op 6 oktober 2019 om 22:04

Weet jij wat je saldo is op dit moment? Een gezonde financiële huishouding, die ook voor de lange termijn stabiel is, begint met het regelmatig checken van je saldo. Dit kan makkelijk met de mobiele app die de meeste banken tegenwoordig hebben. Of anders via Internet Bankieren of het bellen van een telefoonnummer.

Het NIBUD adviseert wekelijks je saldo te checken. Hiermee voorkom je roodstand. Rood staan is de duurste lening die er is en moet te allen tijde worden vermeden. Door regelmatig je saldo te checken kan je zien of je bijna rood staat en heb je nog tijd om maatregelen te nemen. Je kan bijvoorbeeld je uitgaven beperken of geld overmaken van je spaarrekening. De meeste banken bieden ook de optie om een betaalalert te ontvangen van SMS indien het saldo onder een bepaald niveau komt.

Check naast je saldo ook direct alle afschrijvingen. Ga dan bij jezelf na of er nog zaken zijn afgeschreven die je niet had verwacht of niet juist zijn. Onverwachte afschrijvingen die wel terecht waren moet je misschien opnemen in je budgetplan. Onterechte afschrijvingen, zoals bv een afschrijving door een machtiging die je al had ingetrokken, kan je laten terugstorten door de bank. 

Meer informatie is ook te vinden op de NIBUD site https://www.nibud.nl/consumenten/wekelijks-saldo-en-uitgaven-checken/

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.